torsdag 10 januari 2013

En ny väg i livet!


Tiden räcker inte till som alltid.
Jag har mycket på gång just nu.
Funderar, och tankarna flödar


Ljusslinga på sängen, Mysigt och fint tycker jag!
Det röda överkastet åker bort idag!
Det sista av julen.
Känns skönt.

Jag är inne på en ny utmaning.
Som jag vet kommer bli kämpig framåt om jag antar mig det.
Men också föra med sig nya Möjligheter i livet.
Jag vill göra något nytt nu!

Efter jobbat inom industri sen jag slutade skolan,
tänker jag skola om mig helt.
Just nu söker jag mycket info om området.
Vad det innebär, skolor, med mera.
Jag brinner för en sak!
Har pratat om det i flera år, men aldrig kommit till Skott.
Har ni någon erfarenhet av plugga som små barnsförälder?
Räcker tiden till, är det tungt. Vad är det för fördelar!
Hur klarar man det ekonomiskt, finns det bidrag man kan söka?

Jag är snart 30år, ska jag göra detta, så är det nu!
Jag känner mig faktist Redo!
Igår kväll var det precis som allt ljusnade och jag fick en kämpar glöd inom mig.
Jag ska ta kontakt med studie vägledare och se vad de kan hjälpa mig med.
Det är sista ansökningsdagar nu i vår, för att komma in till hösten
är det bäst att sätta i gång att ta reda på fakta, osv.
Jag hoppas ni följer mig på vägen!
Vad det handlar om kommer jag berätta om längre fram...
Några av er vet säkert, andra kanske kan gissa, för vissa
kommer det komma som en Överraskning!


Ha en fin Torsdg!

Det tänker jag ha...


Kram Elle


5 kommentarer:

 1. Vad roligt att du testar nytt!! Nu blev man ju nyfiken såklart:) Jag hade inte barn när jag pluggade men hade flera kompisar som var småbarnsföräldrar och de tyckte att det funkade bra!

  Fördelen är ju att man ofta kan vara mycket mer flexibel än när man har ett jobb, kanske lägga mer tid med barnen och sedan plugga när de somnat eller går på dagis/fritids. Det beror ju såklart på vilken utbilning man går, men ofta har man kanske två, tre föreläsningar på en vecka och resten är självstudier. Vissa delkurser är tuffare medan andra kanske nästan bara är hemstudier på. Nackdelen kan väl kanske vara när man har stora grupparbeten och måste gå ifrån för att hämta barnen medan de studenter som "bara" pluggar vill sitta sena kvällar. men det får man ju diskutera, ofta kan man nog byta lite så att man kan göra grupparbeten med andra i samma situation.

  Många tycker också att man blir så mycket mer effektiv än andra studenter eftersom man ska hinna med mer så när man väl ska plugga så sätter man sig ner och gör det!

  Har inte så bra koll på pengarna, men jag tror att man får ett högre lån om man har familj, iaf tror jag att man kan söka om det från csn? Man kan ju dessutom använda en del studentrabatter etc. Nu blev detta visst långt, men ville peppa dig lite iaf, kan ibland ha önskat att jag väntat med att plugga. Min erfarenhet är att de som studerar lite senare i livet (inte precis efter gymn.) ofta är mer fokuserade och målinriktade!

  Lycka till! Kram!

  SvaraRadera
 2. Vad spännande! Ingen aning om vad du ska läsa men jag ser fram emot att få veta ;) Klart att du ska ta chansen men förstår att det är mycket som ska funka, hoppas det går bra. Kram Suss

  SvaraRadera
 3. Säger desamma, vilket mysigt sovrum!
  Åh så spännande med en ny väg i livet, men det låter som om du bestämt vad du vill!
  Lycka till!

  Ha det fint!

  Kram Liza

  SvaraRadera
 4. Jag får instämma lite i den första kommentaren. Jag hade ju inga barn när jag pluggade första omgången men det var väldigt många som hade det och inte såg något problem i det. Det fanns till och med dem som var ensamstående med full vårdnad som pluggade. Om barnen är ett hinder eller inte tror jag beror väldigt mycket på personlighet. Min syrra pluggar nu på högskola och hon har två, 7 och 3 år. När Hilma var runt 1,5 pluggade jag på distans med henne hemma det fungerade också.

  Du får ju ha barnen på heltid på förskolan även de dagar du har självstudier hemma så då får man bara se till att vara effektiv när de inte är hemma. Som småbarnsförälder vet du ju allt om det =)

  VIsst ger det inte samma pengar som att jobba men du får tänka på att det kommer leda till ett jobb och bättre betalt. Som förälder så får du ett extra bidrag. Kolla på csn så hittar du mer info om det. Sen är det olika jag hade både lån och bidrag när jag pluggade på höskolan. Lite olika vilket behov man har. Det som kostar när man pluggar är litteraturen och den lånade jag på biblioteket så mycket det gick. Vetlanda bibliotek har mycket och lånade även hem ibland från andra bibliotek. Går också att köpa mycket begagnat på nätet.

  Lycka till med dina funderingar!


  SvaraRadera
 5. Hej. Tack för den fina hälsningen. Vilket spännande inlägg. Jag hoppas allt löser sig och att du får hålla på med det du brinner för så småningom:). Fint hem ni har. Kramar

  SvaraRadera

Tack söta, för ni lämnar ett fotavtryck inne hos mig!
Blir alltid lika glad